Erasmus-resa till Stockholm i Sverige, 1-5 april 2019

I april 2019 besökte flera grupper av elever tillsammans med lärare från olika länder till Sverige för att delta i Erasmus-projektet “Walk through science”. På Klara Teoretiska Gymnasium i Sollentuna, Sverige möttes elever och lärare från våra samarbetsland Polen, Reunion Island, Makedonien och Irland. Klara Teoretiska Gymnasium i Sollentuna var värd under Erasmus-projektet. Under veckan besökte vi många spännande platser och deltog i olika aktiviteter för att lära mer om näringslivet, kulturen och naturtillgångarna i Stockholm och Uppsala. Nedan berättar vi mer om en av våra spännande utflykter.

Elever observerar historia av Sveriges biologiska mångfald i Biotopia, UppsalaBiodiversitet i natur, Biotopia, Uppsala

Besök till Biotopia för att lära mer om naturen i Sverige

Vi, lärare och elever, cirka 20 personer reste till Biotopia i Uppsala den 3 april, 2019. Muséet Biotopia står i ett antikt historiskt område i centrala Uppsala och det öppnades 1910. Syftet med resan var att lära mer om naturen i Sverige. Frågan är varför Biotopia valdes som en av våra spännande utflykter. Det är för att Biotopia, eller biologiska museet är unikt och väldigt rik på olika arter, med fokus på svensk natur och landskap. Muséet är unikt i sitt slag, över 100 år gammalt och bidrar till att väcka och upprätthålla nyfikenhet och önskan att veta mer om djur och natur. Vi, studenter och lärare gick igenom olika aktiviteter, upptäckte och utforskade olika teman där i Biotopia.

Det fanns en reseguide som förklarade viktig djur- och naturhistoria på ett intressant sätt under Biotopia-turen. Studenter och lärare var mycket entusiastiska och interaktiva vilket gjorde turen ännu mer framgångsrik.

”Monumenten och städerna är vackra, och landets historia är väldigt intressant”, säger student Manon från Reunion Island.

Eleverna gillade den svenska naturen och landskapet. Detta gamla biologiska museum stimulerade studenterna att tänka på djur och natur. Diskussionen om biologisk mångfald var mycket effektiv och lärbar för att dela kunskapen mellan studenter från olika delar av världen. Klara Teoretiska Gymnasium i Sollentuna vill rikta ett tack till Erasmus-programmet, alla samarbetsländer och Biotopia i Uppsala.

Erasmus deltagarna, Svenska lag
Klara Teoretiska Gymnasium, Sollentuna
Zahra Al Azawi, Amira Hamid, Olivia Berndtsson, Demiana Melek Mikhael, Elian Amin                                                                                                                                                                                                                       

Kommentera här: